Kropsterapeut Jeanet Emelie Knudsen

Kropsbehandlinger København

NÆNSOMHED-FLOW-AFBALANCERING-EMBODIMENT

Nedenfor kan du læse lidt om SOMA, Kranio-sakral-terapi og Lymfedrænage – nogle af de ‘touch-terapier’ jeg tilbyder

LESS is MORE

Jeanet Emelie Knudsen

Psykoterapeut MPF
jeanetemelie@protonmail.com
tlf. 2629 9133

SOMA

Du oplever at få kontakt til et kropsligt forankret og trygt indre og ydre rum gennem SOMA arbejdet. En fornemmelse af at være embodiet.

SOMA er øvelser i at skabe forankring af kroppen gennem bevægelse og berøring med elementer fra Somatic Experiencing metoden. Vi arbejder med normalisering af dine sanseoplevelser gennem dit forhold til tyngdekraften, din jordforbindelse, din orienteringen i det indre og ydre rum.

SOMA er en kropsterapeutisk metode, der har fokus på at skabe fleksibel stabilitet i kroppen. En stabilitet, som bliver en væren, der giver en stærk fysisk og følelsesmæssig empowering. Når man oplever trygt at kunne orientere sig i rummet, i kontakt med andre og i relation til sig selv – en oplevelse af at hvile i sig selv, vil traumer og kropslige ubalancer nemmere kunne reguleres og forløses.

Inden for SOMA taler man om det Haptiske system. Det Haptiske system er en slags koordinerende system, der giver og modtager informationer fra den indre kropslige og fra den ydre fysiske verden. Det Haptiske system giver os oplevelsen af bevægelse, styrke, rum, fylde og en væren tilstede i kroppen gennem de indre sansninger. En subtil koordination af følereceptorer, synet, hørelsen og proprioception.

Med andre ord styrkes det sociale engagement – det fysiske, psykiske og sociale nærvær gennem haptisk kommunikation, ved at vi åbner op for taktile og kinæstetiske perceptioner, jordens tyngdekraft og alle de informationer vi modtager fra omgivelserne. Dette sker bl.a. gennem berøring og bevægelser, med opmærksomhed på oplevelser af forskellen på at berøre og blive berørt, forskelle på indtryk og udtryk mm.

KRANIO-SAKRAL TERAPI

Mange oplever at KST behandlingen giver en dyb og nærværende ro, en fornemmelse af ‘virkelig at lande i sig selv’.

KST åbner op til kroppens egen ressourceregulering – Den restituerende og ressourceopbyggende del af det autonome nervesystem aktiveres og giver adgang til en større kapacitet i kroppen. KST regulerer det autonome nervesystem og vil umiddelbart opleves  stressreducerende.

Metoden er blid og helt nænsom. Du ligger på briksen og bliver berørt af helt Blide ‘touch’, der med udgangspunkt i kroppens egne ressourcer støtter til afbalancering og optimering af kroppens forskellige væv. Knogler, bindevæv, organer og membraner støttes i at finde tilbage til en optimal position og funktion. En lang række symptomer og lidelser har vist sig at blive afhjulpet med denne blide teknik feks:

  • smerter i:  hoved, nakke,  skuldre, ryg, lænd, hofter, knæ – herunder muskler og ledsmerter
  • akut eller kronisk piskesmæld
  • stress
  • uro
  • søvnbesvær

LYMFE-DRÆNAGE

Når man får fjernet lymfeknuder, sker der en permanent skade på lymfesystemet.  Det kan betyde, at man udvikler lymfødem. Lymfødem er en alvorlig lidelse og kræver specialbehandling – Jeg er uddannet lymfødembehandler a.m Földi.  Lymfedrænage er en behandling, som stimulerer den velfungerende del af dit lymfesystem for at få det til at tage over for den skadede del. Jeg tilbyder vedligeholdende lymedrænagebehandling

For at optimere det lymfatiske flow kan det være nødvendigt også at arbejde med arvæv, bindevæv og fascier.

Udtalelser

Jeg søgte hjælp hos Jeanet ifm med en smertefuld fibersprængning i læggen på venstre ben. Allerede ved første behandling hos Jeanet kunne jeg støtte bedre på mit ben. Det var meget befriende og forunderligt, at kunne mærke en så stor forbedring på en enkelt behandling.
Jeg har haft et uheldigt fald på min cykel for ca. 20 år siden, hvor det gik ud over min hals/nakke. Efterfølgende har jeg haft smerter i nakken ca. hver 2 – 3 måned. Smerterne viste sig ved, at hovedet har svært ved at “holde” sig selv oppe uden at mine hænder støtter. Det bedste ville være, at kunne ligge ned og hvile. Dette er dog svært i en travl hverdag med job og aktiviteter.
Jeg valgte herefter, at give mine tilbagevendende nakkesmerter en chance ved behandling hos Jeanet. Det har været en meget positiv oplevelse. Jeg kan ikke helt sætte ord på, hvad Jeanet kan, men det har gjort, at jeg nu er fri af de tilbagevendende smerter. En utrolig befrielse og stor forandring efter så mange år. En forvandling grundet Jeanets behandling med hendes kompetente hænder og hendes guidende ord undervejs i behandlingen. Hun ved hvad hun gør. Jeg ved, hvad dét gør. Nu søger jeg Jeanets behandling for velværens skyld, da jeg er så heldig, at være smertefri. Jeg kan anbefale en behandling hos Jeanet, hvor der bliver taget godt i mod og nænsomt taget vare på en. Fra en taknemmelig Joy S.

Jeg valgte at gå til Jeanet fordi hun både er fysioterapeut, traumeterapeut og kranio-sakral terapeut. Jeanet er fantastisk til at vurdere smerter og gener i en stor helhed, og hun sætter virkelig fingeren på ondest rod. Jeanets behandlinger har brudt den onde cirkel, jeg befandt mig i. Jeg kæmpede i flere år med voldsomme rygsmerter, knæproblemer og en generel følelse af, at hele kroppen var ved at give op og blev syg hele tiden. Jeg havde opgivet at få det bedre. I gennem behandlingerne har jeg fået overskud til at være far igen og er mere optimistisk omkring fremtiden. Jeanet får mine bedste anbefalinger. Per O.

Jeg har lang erfaring som kropsterapeut og en solid fysioterapeutisk ballast.

Det betyder

  • Du bliver omhyggelig undersøgt, så du ikke spilder din tid med ineffektiv behandling.
  • Du bliver mødt med stor viden om kroppen og opmærksomhed på, når symptomer skal undersøges nærmere
  • Jeg etablerer gerne et samarbejde med din læge, hvis du ønsker det.

Jeanet Emelie Knudsen

Psykoterapeut MPF
jeanetemelie@protonmail.com
tlf. 2629 9133

Kontakt mig